پشتیبانی:

 31628

-025

سبک زندگی و دکوراسیون اتاق خواب

تمیز کردن انواع لکه روی تشک درخانه

تمیز کردن انواع لکه روی تشک درخانه

فهرست محتوا

تمیز کردن تشک تخت در خانه

هشت ساعت خواب در بستری عاری از هرگونه آلودگی می‌تواند به سلامت جسمی و روانی ما کمک کند زیرا تشک و کالای خواب مورد استفاده بیشترین تماس را با پوست بدن ما دارند و حفظ بهداشت و نگهداری آن‌ها، یکی از عوامل حفظ سلامت جسمی و روحی ما است. در این اینجا ما نحوه تمیز کردن تشک تخت در خانه را برای شما توضیح خواهیم داد.

پیش از شستشوی تشک خود، ملحفه و وسایلی مانند بالش و کوسن را بشویید و جای تشک خود را طوری تنظیم کنید که در ساعاتی از روز در معرض نور مستقیم آفتاب باشد.

توجه داشته باشید که تشک شما از نوع فنری است یا کاملا طبی است. زیرا تشک‌های فنری در معرض رطوبت دچار زنگ زدگی و آسیب می‌شود.
تا آنجا که ممکن است از وایتکس و مواد سفیده کننده شیمیایی برای تمیز کردن تشکتان استفاده نکنید زیرا پس از خشک شدن، همچنان بوی این مواد در آن باقی مانده و باعث بروز حساسیت در فرد می‌شود.
از بخارشو در تمیز کردن تشک به خصوص تشک‌های کاملا طبی می‌توان کمک گرفت و تاثیر آن را مشاهده کرد.

تمیز کردن تشک تخت در خانه به چه صورت است؟

در ادامه در رابطه با پاک کردن انواع لکه ها خدمات شما راهکار ارائه خواهیم کرد.

تمیز کردن لکه چربی روی تشک در خانه

  • آرد ذرت معجزه گر : اگر لکه تازه است اولین مرحله تمیز کردن لکه چربی، پاک و جمع کردن همه چربی‌ها از روی تشک با یک دستمال خشک یا پنبه است و در مرحله بعد مقدار زیادی آرد ذزت را روی محل آلوده شده بپاشید تا کاملا سطح را بپوشاند، آرد ذرت در جذب روغن به صورت معجزه‌گری عمل می‌کند. صبر کنید و پس از گذشت 30 دقیقه، با جذب چربی‌ها توسط آرد، تشک‌تان را با جاروبرقی تمیز کنید.
  • استفاده از جوش شیرین برای ازبین بردن لک چربی : به سادگی با کمک جوش شیرین لکه‌‌‌های چربی را پاک کنید . برای این کار یک بسته جوش شیرین تهیه کنید و روی لکه را کاملا با این گرد سفیدرنگ بپوشانید و چند ساعت صبر کنید. دانه‌های ریز جوش شیرین به خوبی روغن و چربی را به خود جذب می کنند.
  • سرکه حلال چربی : سرکه سفید علاوه بر کاربردهای معمول خود در آشپزخانه ، ضدعفونی کننده و لکه بر نیز می باشد. سرکه لکه‌های چربی و روغن را در خود حل کرده و از روی انواع سطح پاک می‌کند. برای این کار یک پیمانه سرکه و دو پیمانه آب تهیه کرده، سپس با اسفنجی آغشته به این محلول، لکه روغنی را از روی تشک پاک کنید و در پایان با حوله مرطوب محل مورد نظر را تمیز کنید.
  • صابون لباسشویی : اگر لکه‌های قدیمی روی تشک جاخوش کرده و شما را آزار می‌دهند، احتمالا با روش‌های معمول قادر به تمیز کردن آن‌ها نخواهید بود. ابتدا با روش قبل با سرکه لکه را کمرنگ کنید و در ادامه مقداری صابون حل شده در آب را که به صورت کف درآمده است استفاده کنید. از کف ها به وسیله مسواک تمیز برای تمیز کردن سطح آلوده شده کمک بگیرید و در پایان از دستمال نم دار سطح را پاک کنید.
    نکته : از خیس کردن سطح تشک با آب و صابون خودداری کنید .
    نکته : برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل تشک آن را به حالت عمودی قرار داده و پس از تمیز کردن لکه، از نور خورشید و هوای آزاد برای خشک شدن آن استفاده کنید

از بین بردن بو و لکه ادرار از روی تشک

  • برای تمیز کردن ادرار از روی تشک با شوینده‌های خانگی، ابتدا حوله کاغذی را روی محل مرطوب لکه قرار داده و رطوبت تشک را کم کنید. سپس با اسفنج و محلول آب و صابون و جوش شیرین محل را بشویید . این مرحله را چندین با تکرار کنید و هر بار به وسیله حوله و یا حوله کاغذی محل را خشک کنید . پس از آن تشک را در معرض آفتاب قرار دهید تا بو و میکروب‌ها از بین بروند.
  • ادرار بزرگسالان غلظت بیشتری دارد و برای ازبین بردن لک و بوی آن به مواد شوینده قوی‌تری نیازاست. برای این منظور ترکیب نمک و آبلیمو و همچنین سرکه می‌تواند موثر باشد. علاوه بر این‌ها ترکیب جوش شیرین و هیدروژن پراکسید 3% و مایع ظرفشویی نیز می‌تواند به پاک کردن این لکه‌ها کمک کند.
    یک پیمانه آمونیاک، یک پیمانه هیدروژن پراکسید و چهار پیمانه آب تهیه کرده و محل مورد نظر را تمیز کنید. ( اگر گربه دارید به این نکته توجه داشته باشید که گربه ها ممکن است با بوی آمونیاک تحریک شده و در همان محل دوباره خرابکاری کنند) مانند مراحل گفته شده تشک را شستشو داده و به وسیله بخارشو و یا سشوار نم آن را گرفته و در معرض نور خورشید قرار دهید.

از بین بردن لک خون از روی تشک و تمیز کردن تشک تخت در خانه

  • جوش شیرین لکه‌ بر همه کاره : لکه خون یکی از سخت ترین لکه‌هاست و با گذشت زمان ماندگاری آن بیشتر نیز می‌شود. استفاده از جوش شیرین به عنوان یک پاک کننده قوی لکه‌ها، می‌تواند به شما کمک کند. برای این کار یک پیمانه جوش شیرین با دو پیمانه آب سرد مخلوط کرده، و با آغشته کردن یک دستمال به این مخلوط به صورت ضربه روی لکه آن را به تمام نقاط لکه برسانید. بعد از گذشت نیم ساعت با استفاده از دستمال تمیز و نم دار سطح تشکتان را پاک کنید.
  • آب لیمو ترش یکی از بهترین پاک کننده‌های خون از روی سطوح است. با ترکیب 2 پیمانه آب لیمو و 1 پیمانه نمک خوراکی می توانید لکه خون را از روی تشک پاک کنید. فقط کافیست تکه پنبه‌ای را به صورت کامل به این ترکیب آغشته کنید و آب لیموی اضافی آن را بگیرید، سپس آن را به مدت 10 دقیقه روی لکه خون بگذارید و در ادامه با کمک آفتاب لکه از بین ببرید.
  • لکه‌های خون قدیمی و خشک شده به پاک کننده‌های قوی‌تری نیاز دارند. آب اکسیژنه یا همان هیدروژن پراکسید یکی از موثرترین پاک کننده‌ها در رفع این مشکل است. اما ممکن است باعث کم رنگ شدن یا از بین رفتن رنگ تشک شود. برای تمیز کردن لکه خون از روی تشک، با پنبه مقداری از آب اکسیژنه را روی لکه بمالید، خواهید دید که این ماده در مجاورت لکه به صورت قل قل واکنش می‌دهد. در این زمان با دستمالی خشک لکه را پاک کنید.

پاک کردن لکه جوهر از روی تشک

  • نمک پاک کننده : نمک علاوه برچاشنی و طعم دهندگی به غذا ویژگی ضدعفونی کننده و پاک کنندگی نیز دارد. برای از بین بردن لکه جوهر روی تشک ابتدا سطح آن قسمت را با آب پاش مرطوب کنید و سپس نمک را روی محل مورد نظر بریزید. با استفاده از یک حوله نمک‌ها را روی لکه بمالید و آن را پاک کنید. و پس از خشک شدن با جاروبرقی نمک را جمع آوری کنید.
  • شیر خوراکی : شاید متعجب شوید ولی برای از بین بردن خطوط خودکار می توانید از شیر استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید خیس کردن تکه ای پنبه ای با شیر و قرار دادن آن روی لکه جوهر به مدت چند دقیقه است.
  • آب لیمو سفید کننده : آب لیمو یک سفید کننده طبیعی است که می‌توانید از آن برای پاک کردن لکه جوهر از روی تشک استفاده کنید. حوله یا پارچه آغشته به آب لیمو را به مدت کوتاهی روی لکه مورد نظر بگذارید. در صورت کهنه بودن لکه جوهر ویا پررنگ بودن لکه به صورت ضربه‌ای آن را تمیز کنید.

تمیز کردن لک نوشابه به جامانده روی تشک

  • دستمال تمیز و آب سرد : در صورتی که لکه نوشابه تازه روی تخت به وجود آمده است باید تا زمانی که هنوز رطوبت روی تشک است آن را با کمک دستمال تمیز و آب سرد به حالت ضربه ای، لکه نوشابه را پاک کنید .
  • نمک یک پاک کننده قوی : یک راه ساده و بی دردسر استفاده از اسفنج نم دار و نمک است . ابتدا مقداری نمک را روی لکه بریزید و با اسفنج مرطوب روی آن بکشید تا لکه از بین برود. سپس با شستن اسفنج با آب گرم، مابقی نمک‌ها و لکه نوشابه را تمیز کنید.
  • سرکه و آب حلال مشکلات : استفاده از سرکه و آب نیز می‌تواند به پاک کردن لک نوشابه روی تشک کمک شایانی کند. ابتدا بقایای باقی مانده از نوشیدنی‌تان را از روی تشک تمیز کرده و سپس محلول آب و سرکه را امتحان کنید. در پایان کار با کمک دستمال تمیز و آب، تشک را پاک نماید.
  • اسپری شوینده‌های آنزیم دار: یک روش ساده، محلول‌های آنزیم دار است که به صورت اسپری در فروشگاه‌ها یافت می‌شود. این محلول‌ها علاوه بر پاک کردن لک نوشابه، قادر به تمیز کردن لکه‌های خون ، عرق ، ادرار و … نیز می‌باشند. اگر قصد استفاده از اسپری‌های آنزیم دار را دارید بیاد داشته باشید نباید آن‌ها را مستقیم روی تشک اسپری کنید بلکه با آغشته کردن دستمال تمیز این کار را انجام دهید.

تمیز کردن لک قهوه از روی تشک

  • آفتاب پاکننده لک‌های رنگی : ایجاد لکه قهوه روی مبلمان و حتی تشک اتفاقی غیر عادی نیست. اما پاک کردن این لکه کار مشکلی به نظر می‌رسد. یکی از راه‌های از بین بردن لکه قهوه استفاده از نور خورشید است. لکه قهوه را با آب مرطوب کنید و آن را در معرض نور خورشید قرار دهید. آفتاب علاوه بر ضد عفونی کردن سطح باعث کمرنگ شدن و پاک شدن لکه می‌شود.
  • در صورت کهنه بودن لکه قهوه از شوینده ملایم مانند مایع ظرفشویی استفاده کنید. محلول یک قاشق از مایع ظرفشویی در یک لیوان آّب سرد بریزید و هم بزنید تا کف کند سپس با استفاده از اسفنج و یا مسواک و با کمک کف، لکه را از روی تشکتان پاک کنید. در پایان بوسیله دستمال تمیز و مرطوب محل لکه را کاملا پاک کنید .

لکه لاک ناخن روی سطح تشک

  • آب اکسیژنه : استفاده از لاک ناخن در تخت خواب مشکلاتی ماننده لک شدن تشکتان را به وجود می‌آورد. برای تمیز کردن این لکه از آب اکسیژنه یا همان هیدروژن پراکسید استفاده کنید . یک قطره از این ماده را با کمک قاشق و یا قطره چکان روی لکه تشکتان بریزید سپس با تکه‌ای اسفنج و آب سرد آن را پاک کنید.
  • اسپری مو : در ترکیبات اسپری مو موادی مانند اتانول وجود دارد که می‌تواند برای تمیز کردن لکه لاک ناخن موثر باشد. بهتر است اسپری مو را با دقت روی لکه بپاشید و سپس با کمک گوش پاکن روی آن ضربه بزنید و سطح را کاملا تمیز کنید .
  • استون پاک کننده لاک ناخن : همه ما خوب می‌دانیم که استوان حلال لاک ناخن است و براحتی آن را از روی سطوح پاک می‌کند اما ممکن است رنگ تشکتان نیز پاک کند.
  • پد لاک پاکن فاقد استون : استفاده از پدهای فاقد استون لاک پاک کن نیز در تمیز کردن این لک‌ها موثر هستند. با ضربه زدن روی لکه به وجود آمده توسط پد لاک پاکن به راحتی این لکه را پاک کنید.

لکه رنگ‌های با پایه آب از روی تشک

  • اگر لکه رنگی به وجود آمده از نوع رنگ‌های حلال در آب یا بر پایه آب است ( مانند گواش ، آبرنگ )، در صورت خیس بودن لکه فورا یک برگ دستمال کاغذی بر روی آن قرار دهید و رنگ‌های اضافی از روی سطح تشک تمیز کنید و در صورت خشک بودن لکه، با کاردک و یا ناخن بدون آسیب زدن به پارچه تشک، رنگ را بتراشید، سپس با کمک یک دستمال مرطوب روی لکه ضربه بزنید تا تمام لکه پاک شود .
  • در صورت سرسخت بودن لکه از مایع ظرفشویی برای تمیز کردن استفاده کنید و در آخر با سشوار قسمت مرطوب شده را خشک کنید.

پاک کردن رنگ روغن روی سطح تشک

  • رنگ روغن در تربانتین قابل حل است و اکثر افرادی که از این نوع رنگ استفاده می‌کنند به این مسئله واقفند. در صورت آلوده شدن تشکتان به رنگ روغن ابتدا بگذارید رنگ خشک شود و سپس توسط کاردک رنگ را از روی سطح جمع کنید و مواظب باشید رنگ را گسترش ندهید، در ادامه با آغشته کردن دستمال حوله‌ای به تربانتین با ضربه زدن روی لکه رنگ روغن لکه را تمیز کنید و سپس با دستمال مرطوب و آب تشکتان را پاک کنید.
    نکته : از آنجایکه ممکن است تربانتین رنگ تشک را از بین ببرد پیش از استفاده از آن، روی قسمتی از تشک این ماده را تست کنید.

شیوه‌های افزایش طول عمر تشک

  • با رعایت نکات گفته شده تشکتان را بشویید
  • از مرطوب شدن تشک جلوگیری کنید و بلافاصله پس از خیس شدن آن را خشک کنید
  • سطحی که تشک روی آن قرار می گیرد باید کاملا صاف و یکدست باشد ( نباید باعث خمیدگی تشک شود )
  • از قرار دادن وسایل سنگین روی تشک خوداری کنید و مانع از بالا پایین پریدن کودکان روی تشک‌ها به خصوص تشک‌های فنری شوید.
  • برای محافظت از پارچه تشک از محافظ تشک استفاده کنید
  • حداقل ماهی یک بار با جاروبرقی تشک را تمیز کنید.
  • خشبو کننده‌ها در مدت زمان طولانی می‌تواند به تشک شما آسیب برساند؛ بهتر است با شستشوی درست بوی بد را از بین ببرید
  • دیواره‌های مرطوب و فضاهای نمناک می‌تواند به تشک آسیب برساند، بهتر است با کم کردن رطوبت اتاق به افزایش طول عمر آن کمک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

آخرین مقالات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من